VAN WINTER NAAR LENTE

Het niemandsland tussen maart en mei, ook wel 'sprinter' genoemd, wanneer we regelmatig winter, lente en zomer op één dag ervaren, kan uitdagend zijn als het gaat om het maken van de juiste kledingkeuzes. Gelukkig zijn er een paar items, waarin u de grillige weersomstandigheden in deze periode met gemak trotseert. En bij Melman weten we uiteraard welke. Leest u mee? 

Een T-shirt is onmiskenbaar tijdloos legt een solide basis voor elke eenvoudige en stijlvolle casual outfit. Niets is klassieker dan het witte T-shirt. Het is tijdloos en gemakkelijk te combineren, kortom een eenvoudig T-shirt is de musthave waar u er niet genoeg van kunt hebben. Draag het onder een jas of overhemd.

Er is altijd wel een plek voor jeans in de garderobe van een man, maar naarmate de temperatuur stijgt, loont het de moeite om uw kast op te fleuren met luchtige chino’s. Kies voor tijdloze neutrale tinten als meest veelzijdige optie.  

Hoodies zijn misschien al tientallen jaren toonaangevend in de sport- en streetwear-scene, maar dankzij geweldige nieuwe texturen en pasvormen zijn ze er vandaag de dag ook in luxere uitvoeringen en daarom ultra geschikt voor de dagen in de aanloop naar het voorjaar. Kies bij voorkeur voor een nauwsluitende pasvorm om te voorkomen dat u er slonzig uitziet.

Nu de grenzen tussen de seizoenen steeds vager worden, is de shacket perfect om als extra laag over een T-shirt of lichtgewicht trui te dragen. De slijtvaste stof heeft het juiste gewicht om warm te zijn, zonder volumineus aan te voelen. Daarbij zijn er maar weinig items die uw casual look een meer stoere of outdoor uitstraling geven als het shacket.